IMG_7562

Am incercat o reteta de ciorba acra de rata si, sincer sa iti spun, m-a dat pe spate. Pe cat este de simpla, prin prisma ingredientelor putine si uzuale, pe atat este de gustoasa si satioasa. Asa cum iti inchipui, secretul sta in rata de curte, grasa si gustoasa.

Ingrediente:

800/1000 g rata grasa (eu am folosit spate cu piele)

3 buc. morcov (mediu)

2 buc. rosii zemoase de sezon

3 buc. pastarnac

1 buc. ceapa galbena (mare)

1 buc. telina (mica)

1 legatura patrunjel

4 lg. sos de rosii

3  lg. otet de mere

Apa (in completarea unei oale de 3 l)

Sare

Piper

Mod de preparare:

Carnea de rata (de curte) necesita tratament termic indelungat asa ca pune-o la fiert si uita de ea timp de cel putin o ora la foc mic, impreuna cu ceapa, telina si pastarnacul. Spumeaz-o din cand in cand, dupa care adauga morcovii taiati cubulete, rosiile tocate, sosul de rosii si mai las-o la fiert pret de 15 minute.

Apropo, ceapa, telina si pastarnacul le poti arunca sau le poti utiliza in alte preparate iar daca preferi la le pastrezi in ciorba, taie-le cubulete si adauga-le la fiert odata cu morcovul. La final, adauga otetul, patrunjelul tocat, sarea si piperul. Nimic complicat insa foarte gustos. Gustul cu totul special este dat de carnea si grasimea de rata, care pe mine personal m-au cucerit. Eu exagerez cu patrunjelul pentru ca niciodata nu-i de ajuns.

Sa aveti pofta.