Prima data cand am avut parte de o portie de vongole de-a dreptul provocatoare a fost in Venetia si m-am intors cu gandul sa experimentez la randul meu aceste scoici mici si gustoase.

Am lasat pentru o vreme midiile pe planul doi si am gatit o portie de vongole in sos de vin (pe langa care am scapat si niste tentacule de calamar si doi-trei creveti), pe care le-am savurat cu paine prajita. Personal, vongolele imi par mult mi gustoase decat midiile.

Ingrediente:

300 g vongole (fie proaspete, fie congelate)

1-2 buc. tentacule calamar

2-3 creveti

100 ml vin alb

Ulei de masline

3 catei de usturoi

2-3 fire ceapa verde

½ legatura patrunjel proaspat

Piper

Sare

Mod de preparare:

Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie dupa care adaugam usturoiul strivit cu lama cutitului. Adaugam ceapa tocata, calamarii si crevetii pret de 5-6 minute, pana se rumenesc usor. Stingem cu vin si adaugam vongolele, dupa care acoperim tigaia cu un capat pret de 3-4 minute.

Intr-un final, adaugam sare si piper dupa gust si, bineinteles, patrunjelul tocat. Nu va zgarciti cu patrunjelul. Pentru un plus de aroma, adauga un strop de brandy si/sau foarte putin ghimbir tocat odata cu ceapa.

P.S.: Poti inlocui painea prajita cu paste.

Sa aveti pofta.