In ultimul timp am incercat tot felul de retete, pe care am incercat sa le adaptez pe gustul meu. Dupa ce am prospectat putin bucataria asiatica am ajuns la concluzia ca nu poate iesi nimic rau dintr-o bugata zdravana de pulpa de vitel, condimente si putin lapte de cocos, cu atat mai mult cu cat mi-am propus si o garnitura de orez salbatic. I-am pus si sofran pentru un plus de gust. In cele ce urmeaza, va voi detalia modul de preparare a vitei, urmand ca voi sa va alegeti garnitura in functie de preferinte.
Ingrediente:
1 kg pulpa de vita/ vitel (eu am folosit vitel)
400 ml suc de rosii
250 ml lapte de cocos
1 legatura ceapa verde (3 fire)
1 buc. ardei capia rosu
5 catei usuturoi
1 legatura patrunjel
50 ml ulei masline (si inca 2 linguri pentru vita)
2 linguri ulei migdale
3-4 fire sofran
Piper boabe
Coriandru boabe
Fulgi chilli/ paprika iute
Curry
Curcuma
Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam bine carnea de vita sub jet de apa rece, o portionam cuburi de dimensiuni medii si o lasam la stors cateva minute, pana pregatim celelalte minunatii.
Intr-un mojar pisam boabele de coriandru, boabele de piper si eventual sarea (daca este grunjoasa).
Taiem ceapa verde si ardeii capia in cateva bucati decente si le tocam utilizand un blender impreuna cu usturoiul, mirodenile pisate, uleiul de masline si uleiul de migdale. Va rezulta o pasta de culoare verzuie.
Incingem putin ulei intr-o tigaie cu capac si adaugam carnea, la foc mare, pentru 3-4 minute, pana observam ca bucatile de vita s-au inchis, dupa care micsoram focul la minimum. Adaugam pasta rezultata din blender, amestecam si lasam aromele sa se intrepatrunda pentru inca 5 minute, dupa care adaugam sucul de rosii. Eu prefer suc de rosii facut in casa insa, in lipsa unei surse bune, ne multumim si cu unul de calitate din comert. Toata aceasta minunatie o lasati la foc mic timp de o ora, acoperita cu un capac. Dupa o ora, adaugam laptele de cocos si-l lasam la foc mic inca vreo 10 minute. La final adaugam, curcuma, fulgii de chilli, sofranul, foarte putin curry iar daca mai este nevoie, piper si sare.
Mie mi-a iesit fenomenala. Sa aveti pofta.
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 90 min.
Recent Comments