E usor sa cumperi un pachet de paste dar parca tot mai fain este sa le faci cu mana ta. Daca n-ai cu ce sa-ti umpli ziua. Eu am ales din cand in cand sa imi fac singur pastele iar ultima data am facut niste tagliatelle care, spre surprinderea mea, au iesit exact cum ma asteptam.

Ingrediente:

200 g faina tip 000

100 gr pesmet

4 oua (atat albusul cat si galbenusul)

Mod de preparare:

Utilizand un bol, mixati faina cu pesmetul pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati ouale si amestecati utilizand o furculita (sau cu mana) pana obtineti un aluat tare, usor elastic si deloc lipicios. Nu se adauga apa deloc.

Cand aluatul este gata, este recomandat sa-l lasati sa se odihneasca pret de 15-20 minute, dupa care, cu un sucitor intindeti bine aluatul, cat mai subtire, si tapati-l cu faina. Asa cum puteti observa din fotografii, foaia obtinuta se ruleaza si se taie, obtinand astfel fasii de aproximativ 0.5-0.7 cm.

Daca va ganditi sa faceti o cantitate mai mare, se pastreaza perfect in congelator.

Sa aveti pofta.