Mi-am facut curaj si am experimentat o supa despre care ma declar multumit, dupa ajustari si adaptari. Contrar aparentelor, nu este o reteta foarte complexa iar cu putin efort rezultatul poate impresiona. Ca de obicei, calitatea ingredientelor si proportiile dau gustul, prin urmare va redau mai jos reteta mea:
Ingrediente:
500 gr creveti intregi, proaspeti (nu pre-fierti)
250 ml lapte de cocos (neindulcit)
400 ml apa sau supa de legume (recomand supa de legume)
1 morcov mediu
3 fire ceapa verde
2 catei usturoi
2-3 rosii cherry
Teitei din orez 50 gr
O mana de patrunjel tocat
Ulei de masline
2 linguri sos de peste
1 lingura sos soya
Piper proaspat macinat
Curry
Ardei iute sau fulgi de chilli
Sare
Mod de preparare:
Crevetii trebuie spălați bine, sub jetul de apă, și lăsați la stors. Daca sunt congelați, aceștia trebuie decongelați în mod natural la temperatura frigiderului. După ce i-ați spalat bine și i-ați stors, curățați creveții prin îndepărtarea capului, piciorușelor și a învelișului chitinos. Ulterior, secționați spatele crevetelui pe toată lungimea acestuia și îndepărtați intestinul. Când ați finalizat operațiunea, mai clătiți creveții o dată.
Tocati morcovul si ceapa si ½ din usturoi si puneti-le la calit in uleiul de masline si untul topit. Dupa aproximativ un minut, adaugati crevetii doar de dragul caramelizarii glucidelor si obtinerii acelui gust placut de usor prajit. Ulterior adaugam lingura de soya, cele doua linguri de sos de peste si rosiile cherry tocate si stoarse bine si lasam totul pe foc mediu inca doua minute. Stingem totul cu laptele de cocos si supa de legume sau cu apa si lasam la fiert 15 minute. Condimentati dupa gust!
Teiteii din orez ii fierbem separat, conform instructiunilor de pe ambalaj urmand sa ii adaugam in supa la sfarsit. Supa se poate prepara si fara teitei din orez, in functie de preferinte.
Pofta buna!
Recent Comments