Unele guri spun ca macarea italiana este cea mai buna din lume. In timp ce unii o spun, altii o gatesc si o savureaza. Asadar, iata o reteta buna de spaghetti (sau orice alte paste) alla matriciana sau amatriciana, un sos foarte aprciat in peninsula. Atentie, pastele pot provoca dependenta :).

 

Ingrediente:

500 g spaghetti

150 g bacon afumat

300 g rosii la borcan/ sos din rosii de casa

1 buc ceapa alba medie

3 buc catei de usturoi

2 buc frunze dafin

1 lingura oregano

3 linguri ulei masline extravirgin

50 ml apa

Piper proaspat macinat

Parmezan

Sare

 

Mod de preparare:

Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline si adaugati ceapa tocata fin impreuna cu baconul. Caliti-le impreuna timp de aproximativ 4-5 minute. Imediat dupa ce s-au rumenit, adaugati sosul de rosii, apa si frunzele de dafin si lasati compozitia sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. La final, adaugati usturoiul bine pisat, oregano, sarea si piperul, dupa gust si mai lasati-le pe foc timp de doua minute.

In ceea ce priveste pastele, respectati instructiunile de pe ambalaj. Este important de precizat ca imediat dupa ce le-ati fiert, clatiti-le timp de cateva secunde sub jet de apa rece, pentru a intrerupe procesul de tratare termica.

Adaugati parmezan dupa gust.

Timp de preparare: 25 minute.

Reteta pentru aprox. 4 portii