Am incercat o reteta despre care am auzit cate ceva insa pe care am gatit-o cum am simtit eu de cuviinta. Va marturisesc cu sinceritate ca gustul carnii de vaca, mai precis a pieptului, sic el al verzei proaspete, gatite la foc mic, se completeaza perfect. Reteta nu este complexa insa necesita ceva timp si o recomand cu drag pentru anumite ocazii planificate, astfel incat sa reusesti sa o pregatesti din timp.
Ingrediente:
1 kg piept de vaca
2 buc varza proaspata (medii)
1 legatura ceapa verde
2 fire usutori verde
Apa
Rozmarin proaspat
Dafin
Cimbru uscat
Boia afumata
Chimen macinat
Piper proaspat macinat
Sare grunjoasa
Apa
Mod de preparare:
Marineaza carnea de vaca pret de 24 ore (recomndat) in ceapa tocata, usturoiul tocat, dafin, cimbru, boia, chimen, sare, piper si apa pana acopera carnea. Varza se spala bine si se taie in patru sau bucati mai mici, fara cotor.
Dupa ce carnea este marinata bine iar aromele s-au intrepatruns, o asezam intr-o tava adanca sau un vas de iena, dupa care asezam varza printre bucatile de carne si completam cu apa pana le acoperim aproape complet. Mai adaugam doua frunze de dafin si evetual niste piper boabe. Acoperim cu folie de aluminiu sau capac, in functie de recipient.
Gratinam timp de 2 ore la cuptor, preincalzit la 240 grade celsius, urmand ca ultima jumatate de ora sa indepartam folia sau capacul. In finctie de calitatea pieptului de vaca, timpul de preparare se poate prelungi.
Sa aveti pofta!
Recent Comments