Preparatele proaspete din carne de curcan sunt pe cat de sanatoase pe atât de la modă. Curcanul este o alternativă mai sănătoasă și gustoasă la clasicul pui, omniprezent în bucătăriile și gospodăriile din țară. Este important de menționat că atât carnea de curcan cât și cea de pui trebuie achiziționată cu atenție.
Produsele de pe raftul magazinelor conțin, în marea lor majoritate, hormoni, antibiotice sau alte substanțe care, pe termen lung ne pot afecta sănătatea. Prin urmare, recomandăm consumul de carne de casă, din gospodării însă atent verficată.
Pentru două porții echilibrate de piept de curcan la cupotor, avem nevoie de:
[recipe]
- 400 g piept curcan de casă
- 50 ml vin alb sec
- 2-3 căței de usturoi sau un fir de ustuoi verde
- Ulei de măsline extravirgin
- 2 frunze de dafin
- O mână de pătrunjel proaspăt
- Piper negru proaspăt măcinat
- 100 ml Apă
- Sare
[/recipe]
Metoda de preparare:
În primul rând, spălați foarte bine pieptul de curcan și lasați-l la termperatur camerei să se scurgă. Dacă pieptul de curcan este congelat, lăsați-l să se dezghețe încet, în frigider, acoperit. Nu utilizați cuptorul de microunde sau dezghețul forțat pentru că afectează carnea (în gneral orice tip de carne).
Utilizați un vas din yena. Stropiți-l cu ulei de măsline și tăvăliți bucata sau bucățile de piept de curcan prin el. Adăugați 100 ml apă, frunzele de dafin (sau o cantitate care să acopere carnea pe jumătate) și acopertiți vasul cu o folie din staniol. Preîncălziți cuptorul la 180 grade celsius și introduceți vasul pentru 20 minute.
Între timp, tocați mărunt usturoiul. Usturoiul se toacă mărunt, după ce a fost strivit în prealabil cu lama cuțitului. Astfel, își va elibera aroma.
După 20 minute, îndepărtați folia de aluminiu, feliați pieptul de curcan cu ajutorul unui cuțit, direct în vasul din yena însă fără a tăia complet feliile, dăugați vinul, usturoiul, piperul proaspăt măcinat și sarea, și introduceți, din nou, la cuptor pentru alte 20 minute.
Preparatul se poate consuma cu sau fără garnitură sau însoțit doar de o salata de sezon.
Cantitate: 2 porții
Timp de preparare (inclusiv timpi de așteptare): 45 minute.
Recent Comments