Exista viata si fara carne sau fructe de mare iar aceasta certitudine poate fi confirmata de o portie buna de paste cu legume. Sunt usor de gatit iar daca vrei sa o transformi intr-o masa de post, renunti la unt. Dar pana sa renunti, iti propun sa profiti. N-am sa lungesc vorba pentru ca reteta face cat o mie de cuvinte.
Ingrediente:
Paste 300 g
Ceapa verde sau praz
Dovlecei
Ardei
Pastai
Sparanghel
2 catei usturoi
Unt
50 ml vin alb sec
Ulei de masline
1 frunza uscata limeta (optional)
Un strop de ulei picant (dupa gust)
Cateva firicele de sofran (hidratate in apa calduta)
Piper
Sare
Mod de preparare:
Calesti usturoiul si ceapa verde sau prazul, tocat potrivit, in untul topit. Usturoiul il strivesti cu lama cutitului si-l lasi intreg dupa care poti sa-l scoti.
Pentru taierea ardeiului si dovleacului poti folosi un dispozitiv special pentru feliere subtire, sau sa le tai fasii cu ajutorul unui cutit. Eu am norocul de un astfel de dispozitiv, achizitionat ocazional de pe malul Bosforului de la un tip destul de insistent.
Practic transformi legumele in tagliatelle de legume si, impreuna cu pastaile, le adaugi in tigaia cu ceapa pret de vreo zece minute dupa care adaugi vinul sa le inmoi putin.
Separat tragi in tigaie sparanghelul.
Daca-l vrei mai putin crocant, blanseaza-l in apa, usuca-l si apoi trage-l in tigaie cu putin ulei de masline. Sofranul inmuiat si restul mirodeniilor la final dupa gust.
Pastele le fierbi conform instructiunilor minus doua minute si le termini in tigaia cu legume cu un polonic de apa de la paste (sau doua), astfel incat sa ai parte si de putin sos cu amidon. Eu folosesc linguine.
Ar trebui sa-ti iasa ca in fotografii.
Recent Comments