Pastele cu somon afumat se prepara in nenumarate feluri iar internetul este plin de retete. Felul meu de a le prepara este unic, la fel ca toate celelalte feluri.

Reteta suna cam asa:

Ingrediente:

300 gr. paste (tagliatelle/ spaghetti/ linguine etc.)

200 gr. somon afumat

200 ml smantana lichida (dulce)

50 ml vin alb sec si demisec

6-8 rosii cherry

½ ardei capia tocat sau julien

4 catei de usturoi

30 gr unt gras

4-5 linguri ulei masline

Zeama de la ½ lamaie

½ mana de patrunjel proaspat

¼ ardei iute rosu/ fulgi chilli

Piper proaspat macinat

Sare

 

Mod de preparare:

In primul rand curatati si spalati bine legumele.

IMG_7024_! IMG_7026_!

Apoi, stropiti o tigaie cu ulei de masline si topiti untul. Adaugati ardeiul capia, iute si usuroiul tocat si inabusiti la foc mic timp de 3-4 minute pana cand compozitia prinde culoare. Adaugati paharul de vin si pastrati focul mic pana cand compozitia scade si devine usor cremoasa.

IMG_7027_!

Adaugati rosiile taiate in jumatate si lasati-le sa se inmoaie in sos, dupa care adaugam smantana lichida si zeama de lamaie.

IMG_7031_!

Vom sesiza ca sosul isi pierde din compozitie motiv pentru care il lasam sa scada, din nou, 4-5 minute la foc potrivit. Somonul il maruntim (cu mana) si-l adaugam la final, cu doua minute inainte sa oprim focul, imediat inainte de patrunjelul tocat, sarea si piperul. Imediat ce se raceste putin, sosul devine si mai cremos datorita smantanii.

IMG_7037_! IMG_7039_!

Pastele se fierb conform instrctiunilor de pe ambalaj.

Mixati si savurati.

Timp de preparare: 30 minute

Cantitate: 4 portii