Am incercat o reteta de muschiulet la cuptor pe care mi-am permis s-o ajustez dupa gustul meu. Mi-am dat seama, fara surprindere, ca daca respecti tehnica de preparare, restul tine de gust sau imaginatie.
Asadar, am marsat pe mult cimbru uscat si piper, pentru ca sunt preferatele mele. Reteta este simpla dar ai nevoie de putina rabdare.
Ingrediente pentru doua persoane:
500 g Muschiulet de porc
50 ml vin rosu sec
3-4 catei de usturoi
6-7 crengute de cimbru uscat
Chimen macinat (optional)
Piper negru proaspat macinat
Sare grunjoasa
Mod de preparare:
Marinezi muschiuletul in vin rosu, cimbru si usturoi peste noapte. Eu il stropesc bine cu vin, adaug cimbrul si usturoiul zdrobit cu lama cutitului si-l ambalez in folie de plastic, astfel prinde aroma pe care mi-o doresc. Inainte sa-l gatesc, il las sa prinda temperatura camerei, pret de 15-20 minute.
Inainte sa-l gatesc il asezonez si adaug chimen si mult piper proaspat macinat.
Preincalzesc cuptorul la 180 grade si asez muschiuletul pe o folie de aluminiu, direct pe gratar, pret de 25 minute la 180 grade iar apoi 25 minute la 150 grade. Ramane suculent, nu se usuca si este gatit inclusiv pentru cei care prefera carnea gatita bine.
Sa aveti pofta.
Recent Comments