Va supun atentiei o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, numai buna pentru o zi calda de vara. Este vorba despre un muschi de vita medium cu chipsuri crocante din cartofi care iti pot face ziua mai frumoasa.
Ingrediente:
– pentru steak –
Muschi de vita proaspat, fraged (cantitatea urmeaza sa o apreciati voi)
Unt gras (aproximativ 40 g la 300 g carne)
Ulei de masline
Piper negru
Sare grunjoasa
Optional: cimbru/ rozmarin proaspat
– pentru chipsuri –
Cartofi pentru prajit (cantitatea urmeaza sa o apreciati voi)
Ulei de prajit
Sare
Piper
Mod de preparare:
Partea mai complexa este cea cu muschiul de vaca. Este important sa fie curatat si de o calitate buna. In reteta mea am avut norocul de un muschi de vaca import Olanda, de care sunt foarte multumit. Este important de precizat ca muschiul de vaca trebuie sa aiba temperatura camerei inainte de gatire (18-20 grade)
Am incins putin ulei de masline intr-o tigaie cu toate ca exista multe si diverse opinii despre tratarea termica a uleiului de masline. Pentru mine este numai bun. Muschiul se prajeste pe fiecare fata si latura cate doua minute, dupa care se adauga (si se topeste) untul pentru inca 2-3 minute. Tot acum adaugi si cimbrul/ rozmarinul, daca este cazul, ca sa nu le arzi.
la foc potrivit, dupa care il introducem la cuptor pentru inca 3-7 minute (in functie de rezultatul dorit). Dupa gatire, steak-ul se lasa la odihnit 5-7 minute, dupa care se adauga mararul tocat marunt.
In privinta chipsurilor, dupa ce ii spalati si curatati corespunzator, ii feliati tot cu ajutorul dispozitivului de curatat, pentru a obtine chipsuri subtiri, semitransparente. Se prajesc in ulei pentru prajit pana se rumenesc. Este important ca uleiul sa fie suficient de mult incat sa nu fie necesar sa folosesti alte ustensile.
Sa aveti pofta.
Recent Comments