Carnea de iepure este una din cele mai gustoase si usoare. Pentru ca a venit vara si toata lumea isi doreste o silueta imbunatatita, sau cel putin mentinuta in parametrii optimi, ne-am gandit sa va dam o idee buna sau, mai degraba, gustoasa.
Pentru patru portii potrivite, aveti nevoie de urmatoarele:
1 buc iepure (1-1,5 kg)
40 g mustar dulce
50 ml vinars
4 linguri de ulei de masline
Zeama de lamaie/ otet balsamic
Ierburi de provence (sau oregano, rozmarin, busuioc, maghiran, cimbru si cimbrisor)
2-3 foi de dafin
Rozmarin extra (suplimentar fata de ce se regaseste in ierburi)
Fulgi chilli
Piper proaspat macinat
Sare mare
Mod de preparare:
Iepurele se spala bine, se portioneaza si se lasa putin la scurs, astfel incat sa scapam de apa in exces.
Amestecam mustarul cu uleiul de masline pana obtinem o pasta omogena (mustarul va absorbi uleiul) pe care o adaugam peste carne. Pentru a va usura munca, utilizati un bol generos. Dupa ce toate bucatile de carne sunt unse bine cu sos, adaugam mirodeniile, sosul de lamaie/ otetul, paharul de vinars si lasam carnea la marinat peste noapte, la rece. Daca timpul nu va permite, marinati cat puteti de mult.
Pentru coacere, va recomand tava din lut sau din iena. Incingeti cuptorul la 200 grade si coaceti carnea timp de 45 minute acoperita cu folie de aluminiu (sau capac din lut) iar dupa scurgerea timpului indepartati folia/ capacul pentru inca 20 minute la 170 grade.
Ar trebuie sa se gateasca cam asa:
Sa aveti pofta.
Recent Comments