Daca tot ne apropiem de Postul Craciunului, hai sa-ti povestesc o reteta de complexitate redusa dar care necesita ceva rabdare. Iahnia de fasole nu cred ca mai necesita nicio prezentare si este tocmai buna pentru cei care au pus si ceva muraturi pentru iarna.
Ingrediente:
300 g fasole
1 buc. morocov potriviti
1 buc ardei kapia
2 buc ceapa de apa
2-3 fire ceapa verde (optional)
Cimbru uscat
2-3 fruze dafin
Ulei de floarea soarelui (presat la rece)
Boia dulce afumata
Piper
Sare
Apa
Mod de preparare:
Legumele se taie marunt, din cutit, si se lasa la inmuiat in ulei, la foc mic. Adaugam condimentele cu exceptia cimbrului, amestecand energic pret de 2-3 minute. Adaugam fasolea, pe care in prealabil am inmuiat-o in apa rece cu sare pret de o ora, si completam cu apa. Adaugam crengutele de cimbru si lasam la foc mic/mediu pret de aproximativ doua ore (in functie de fasole). In caz de nevoie, se completeaza cu apa clocotita.
Se consuma responsabil, cu multa ceapa, atat calda cat si rece.
Sa aveti pofta.
Recent Comments