Sa va spun in cateva randuri despre cum imi fac eu burgerii pentru serile de vineri. Reteta nu este complicata avand in vedere ca secretul gustului se afla in carne si sos. Si nu este mare secret.

Ingrediente:

  • Burger:

600 g carne tocata de vita

1 buc. ceapa mare

1 buc. ou (optional)

1 lingura sos worcester

1 felie paine prajita bine

1 lingura ulei masline

Sare, piper, boia iute/ dulce

  • Sos:

1 iaurt grecesc

1 lingura pasta de ardei kapia

2 linguri sos tomate

1/2 lingura mustar dulce

1/4 lingura curry

Sare, piper.

  • Adaosuri:

4 felii branza cedar

4 felii rosii mari sau 8 felii rosii medii

4 chifle cu susan

Salata verde

Alte ingrediente extra, la alegere (bacon grill/ ceapa rondele/ ceapa inele etc.)

 

N-am sa va povestesc cum se taie chifla, rosiile sau mai stiu eu ce, insa va voi descrie procedeele de preparare a carnii si a sosului. Restul tine de imaginatie.

Prin urmare, carnea tocata se framanta impreuna cu toate ingredientele de la sectiunea de mai sus si se adauga felia de paine pe care o prajim bine in prealabil pentru a capata o aroma de fum. Amestecul il tinem la rece sa se odihneasca cel putin 30 minute, apoi formam clasicele discuri pe care le preparam pe gratar sau plita. Timpul de preparare difera de la gratar la plita si de la caz la caz. Unii prefera carnea rare, medium-rare sau well done, asa ca ramane la latitudinea voastra.

IMG_5809este simplu. Nu va asteptati sa fie ceva foarte sanatos, pentru ca in fond vorbim despre burgeri. Mixati toate ingredientele pana sosul devine omogen si aplicati-l direct pe chifla. Pe el veti fixa burgerul.

Ordinea in care asezati adaosurile nu este foarte relevanta, contrar aparentelor, iar daca tot deviem de la un regim alimentar sanatos, precizez ca niste cartofi prajiti completeaza cu succes decorul.