Am ajuns si la blender. In opinia mea, blenderul este indispensabil intr-o casa inveselita de cel putin un copil. Iti usureaza viata cu siguranta.

Utilizand blenderul Panasonic MX – ZX 1800 mi-am propus (si reusit) sa fac un sos pentru burgeri si fripturi pe care sa-l conserv termic dupa modelul gospodinelor autohtone. Sosul este asemanator unui sos barbeque, usor afumat, insa cu un gust pregnant de ardei kapia. Pentru a nu-l transforma in zacusca, nu exagera cu ardeiul.

Asadar, reteta este urmatoare:

1 kg tomate

1 ardei kapia

2 fire ceapa verde

1 ceapa de apa

1 catel usturoi

½ ceasca ulei masline

½ pahar bere

Dafin

Busuioc

Cimbrisor

Cimbru

Frunze de telina

Boia afumata

Ienibahar

Piper

Sare

Mod de preparare:

Legumele se portioneaza si se pun in blender, impreuna cu frunzele de telina si uleiul de masline. Astfel, obtinem o pasta de o culoare placuta pe care o punem la fiert pret de o ora, la foc mic. Intre timp, adaugam condimentele, busuiocul, cimbrul, cimbrisorul si berea.

Amestecam din cand in cand iar duoa o ora ar trebui sa obtinem un sos consistent a careui aroma o mai reglam din sare si piper.

Merge perfect in loc de sos de rosii pe chifla de burger dar si langa steak-uri de porc si vita.

Eu din cantitatile de mai sus am obtinut trei borcane de 200 g.

P.S.: Experienta cu blenderul a fost prozitiva. Pentru o persoana putin certata cu tehnologia, ne-am inteles de minune! Si este foarte usor de utilizat.