Am ajuns si la blender. In opinia mea, blenderul este indispensabil intr-o casa inveselita de cel putin un copil. Iti usureaza viata cu siguranta.
Utilizand blenderul Panasonic MX – ZX 1800 mi-am propus (si reusit) sa fac un sos pentru burgeri si fripturi pe care sa-l conserv termic dupa modelul gospodinelor autohtone. Sosul este asemanator unui sos barbeque, usor afumat, insa cu un gust pregnant de ardei kapia. Pentru a nu-l transforma in zacusca, nu exagera cu ardeiul.
Asadar, reteta este urmatoare:
1 kg tomate
1 ardei kapia
2 fire ceapa verde
1 ceapa de apa
1 catel usturoi
½ ceasca ulei masline
½ pahar bere
Dafin
Busuioc
Cimbrisor
Cimbru
Frunze de telina
Boia afumata
Ienibahar
Piper
Sare
Mod de preparare:
Legumele se portioneaza si se pun in blender, impreuna cu frunzele de telina si uleiul de masline. Astfel, obtinem o pasta de o culoare placuta pe care o punem la fiert pret de o ora, la foc mic. Intre timp, adaugam condimentele, busuiocul, cimbrul, cimbrisorul si berea.
Amestecam din cand in cand iar duoa o ora ar trebui sa obtinem un sos consistent a careui aroma o mai reglam din sare si piper.
Merge perfect in loc de sos de rosii pe chifla de burger dar si langa steak-uri de porc si vita.
Eu din cantitatile de mai sus am obtinut trei borcane de 200 g.
P.S.: Experienta cu blenderul a fost prozitiva. Pentru o persoana putin certata cu tehnologia, ne-am inteles de minune! Si este foarte usor de utilizat.
Recent Comments