Mi-am propus de ceva vreme sa initiez rublica asta cu ceva interesant. Si uite ca acel ceva si-a facut aparitia. Au ajuns pe mana mea un numar de patru electrocasnice mici de la Panasonic pentru ca eu, adept al metodelor clasice de gatit, cu satarul, cutitul, tocatorul si storcatorul manual, sa le testez. Faptul ca sunt usor retinut cand vine vorba de tehnologie in bucatarie a reprezentat un argument destul de puternic pentru a face acest experiment. Si pentru ca acest demers nobil sa fie si mai util, vom pregati cateva rete care implica utilizarea acestor echipamente, pe care le voi publica in decursul unei luni.

La mine povestea cu painea incepe cu pregatirea cantitatilor si framantatul insa de aceasta data,  trebuie doar sa le pun pe toate intr-un bol al aparatului. Am inteles ca masinaria asta le mixeaza, le creste si le coace. Prin urmare, am zis sa folosesc exact ce as folosi in mod normal pentru o paine la cuptor:

550 g faina integrala

300 ml apa calduta

10 g drojdie uscata

O lingura ulei masline

O lingura ulei de floarea soarelui presat la rece

O lingurita ulei de migdale

Un strop ulei de masline cu trufe albe

(voi puteti sa le eliminati/ substituiti in functie de preferinte)

Seminte de dovleac

Seminte de floarea soarelui

Piper proaspat macinat

Sare

Zahar

Aparatul este prevazut cu un compartiment special pentru dozarea drojdiei si unul pentru nuci sau stafide, dar avand in vedere ca eu am optat pentru o reteta de paine italieneasca (program 11) care nu are optiunea de dozare stafide/ nuci, eu am adaugta semintele direct peste aluat.

Practic le-am adaugat unele peste altele, cu exceptia drojdiei, am setat programul 11 si am apasat start. Sunt multe programe, vreo 33 cu totul. Si acum astept 4 ore si 30 minute. Sunt curios daca rezultatele sunt pe masura asteptarilor si sper ca am inteles eu cum trebuie folosit aparatul.

Dupa 4 ore si 30 minute

Painea a iesit buna. Consistenta in interior, usor crocanta in exterior. O paine cu textura si gust. Cat despre echipament, iti usureaza viata.