Revin cu o reteta pentru care am facut o adevarata pasiune. De fapt, pasiunea am dezvoltat-o, mai degraba, pentru creveti. Adevarul este ca sunt atat de gustosi incat ti-e greu sa te abti de la ei si, fie vorba intre noi, nu exista niciun motiv sa o faci. Sunt foarte sanatosi, gustosi si nu ingrasa, prin urmare par aproape ireali. Insist cu fructele de mare pentru ca reprezinta o alternativa foarte buna la preparatele cu care ne-am tot obisnuit si care, de cele mai multe ori, sunt grase, pline de colesterol si ne afecteaza sanatatea.
Ingrediente:
10-12 buc. creveti de talie medie/ mare
150 ml vin alb sec
1 lingura ghimbir tocat/ ras
1 lingurita sos de soya
1 mana de patrunjel proaspat tocat
3-4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline extravirgin
20 gr. unt gras (optional)
Piper proaspat macinat
Fulgi de chilli
Sare (doar daca nu ati adaugat sos de soya)
Mod de preparare:
Pentru pregatirera crevetilor, vizualizati articolul publicat acum ceva vreme, intitulat Tagliatelle cu creveti si midii (https://ecooking.ro/index.php/2015/09/20/tagliatelle-creveti-midii/). In plus, va trebui sa-i decorticati, procedeu deloc complicat.
Pentru a obtine reductia de vin, fierbeti vinul timp de aproximativ 20 minute, pana devine gros si prinde o culoare asemanatoare caramelului. Reductia o veti adauga preparatului la final. Prin urmare, pana curatati crevetii si ii sotati, vinul poate fierbe linistit.
Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline impreuna cu untul. Adaugati ghimbirul, crevetii si asiurati-va ca se rumenesc timp de 3-4 minute. Exista opinii potrivit carora untul nu se impaca cu fructele de mare, insa eu m-am riscat si nu am murit. Adaugati usturoiul strivit cu lama curitului si tocat marunt, lingura de soya si omogenizati. Dupa inca 2-3 minute, adaugati reductia de vin si patrunjelul proaspat tocat si opriti focul. Adaugati sare (daca sosul de soya nu este de ajuns), piper, fulgii de chili. In functie de gusturi, puteti adauga si alte ierburi insa nu faceti exces.
Preparatul se poate consuma cu paine prajita, turte, risotto sau poate fi utilizat ca sos pentru paste etc.
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 35 min.
Recent Comments