Probabil sunt putine persoane pe fata acestei planete care sa spuna nu unor aripioare usor picante, crocante, cu o aroma de usturoi, motiv pentru care va servesc o reteta rapida si eficienta. Este o solutie rapida si nesanatoasa pentru cei care pun accent mai mult pe gust si pofte decat pe sanatate.
Ingrediente:
1 kg aripioare de pui (fara varfuri)
300 ml lapte batut
200 g faina de grau tip 650
4-5 catei de usturoi
Fulgi de chilli
Piper negru
Sare
Optional: ierburi uscate (rozmarin/ cimbru etc.)
Mod de preparare:
Lasa aripioarele (taiate) intr-un bol cu apa cu sare, la temperatura camerei pentru 10-15 minute. Intre timp, pregateste sosul din lapte batut, amestecandu-l cu sare, piper, fulgi de chilli, eventual ierburi si zeama rezultata dintr-un mujdei de usturoi.
Procedeul este simplu. Se lasa aripioarele la marinat in sosul din lapte batut, pret de cateva minute, dupa care se trec prin faina (din abundenta) si se prajesc in ulei incins (mediu) timp de 10-12 minute, cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana prind culoare aurie.
Cand sunt gata, se scot si se lasa la scurs intr-o sita sau se pun intr-un bol cu servete de hartie.
Sa aveti pofta.
Recent Comments