IMG_9533

Probabil sunt putine persoane pe fata acestei planete care sa spuna nu unor aripioare usor picante, crocante, cu o aroma de usturoi, motiv pentru care va servesc o reteta rapida si eficienta. Este o solutie rapida si nesanatoasa pentru cei care pun accent mai mult pe gust si pofte decat pe sanatate.

Ingrediente:

1 kg aripioare de pui (fara varfuri)

300 ml lapte batut

200 g faina de grau tip 650

4-5 catei de usturoi

Fulgi de chilli

Piper negru

Sare

Optional: ierburi uscate (rozmarin/ cimbru etc.)

 

Mod de preparare:

Lasa aripioarele (taiate) intr-un bol cu apa cu sare, la temperatura camerei pentru 10-15 minute. Intre timp, pregateste sosul din lapte batut, amestecandu-l cu sare, piper, fulgi de chilli, eventual ierburi si zeama rezultata dintr-un mujdei de usturoi.

IMG_9520

Procedeul este simplu. Se lasa aripioarele la marinat in sosul din lapte batut, pret de cateva minute, dupa care se trec prin faina (din abundenta) si se prajesc in ulei incins (mediu) timp de 10-12 minute, cate 5-6 minute pe fiecare parte, pana prind culoare aurie.

IMG_9526

Cand sunt gata, se scot si se lasa la scurs intr-o sita sau se pun intr-un bol cu servete de hartie.

Sa aveti pofta.