Gandindu-ma la sarmale, mi s-a facut pofta de ardei umpluti, motiv pentru care am actionat in consecinta. Daca va intrebati care-i legatura intre ele, aflati ca diferente foarte mari nu sunt. Reteta este usoara si destul de rapida, insa rezultatele bune se obtin catingan, cum ar spune morosanul. De aceasta data am gatit ardeii in stil maramuresean.

Ingrediente:

10-12 ardei

500 g carne vita/porc (amestec)

3 cepe

1 ceasca orez

1 buc ardei capia

1 buc morcov

250 g smantana de casa sau din comert, dar grasa sa fie.

150 g sos de rosii

Cimbru uscat (crengute)

Ulei floarea soarelui

Chimen

Boia dulce afumata

Marar

Sare

Piper

Mod de preparare:

Utilizand o tigaie, calim in ulei ceapa, morcovul, un ardei capia, toate tocate marunt. Adaugati boiaua afumata (atentie sa nu se arda) si sosul de rosii, dupa care lasati compozitia la racit.

Separat, framantati bine carnea cu mirodeniile si mararul bine tocat, sarea si piperul si orezul (pentru sarmale) pana obtineti gustul dorit.

Cand prajeala este rece, adaugati-o peste carne si omogenizati. Practic, compozitia nu difera foarte mult de cea specifica sarmalelor. Daca vi se pare ca nu este destul de unsa (grasa), adaugati putina slanina ticata sau ulei de floarea soarelui, presat la rece.

Le puteti fierbe in oala, la foc mic, pret de o ora si jumatate. Smantana o dregeti cu zeama fiarta de la ardei, astfel incat sa o aduceti la o temeperatura decenta.

La final, turnati zmantanaa peste ardei,a stfel incat sa rezulte o zeama lunga de smantana cu ardei. Bate inspre ciorba.

Sa aveti pofta.