IMG_6965_LOGOTrebuie sa recunosc ca in ultima perioada preparatele din carne de vita au devenit poate cele mai populare dupa cele din fructe de mare sau peste. Aruncand o privire peste varietatea de retete realizate din carne de vita, de departe cele mai atragatoare sunt cele care au la baza muschiul de vita. Prin urmare, mai jos puteti consulta reteta mea de muschi de vita la cuptor, bine facut.

Ingrediente:

500 gr muschi de vita (curatat de pielite)

3 catei de usturoi (intregi, cu coaja)

3 – 4 linguri ulei de masline extravirgin

40 gr unt

2 linguri sos de soya

50 ml vin rosu

Piper boabe si macinat

Sare grunjoasa

Rozmarin (proaspat sau uscat)

 

Mod de preparare:

In primul rand spalati si curatati foarte bine muschiul de vita, de toate pielitele si cu ajutorul unui prosop de bucatarie il stergeti de apa. In primul rand eu prefer sa frig muschiul, asa intreg, pe toate partile, intr-o tigaie timp de 6-8 minute, folosindu-ma de putin ulei. Astfel ii dam un gust bun datorita caramelizarii glucidelor. Stropiti un vas de yena cu 2-3 linguri de ulei de masline in care introduceti muschiul pe care l-ati tavalit putin in sare si piper. Adaugati piperul boabe, usturoiul intreg sau poate putin strivit cu lama cutitului, sosul de soya, uleiul de masline si rozmarinul. Pentru unt aveti doua optiuni, ori il adaugati acum ori daca nu il topiti si-l adaugati la final. Completam vasul cu paharul de vin rosu. Sec.

Muschiul il puteti gati intreg sau usor feliat. Pe de o parte este pacat sa crestezi muschiul inainte de tratarea lui termica insa pe de alta parte, daca-l vrei well done fara riscuri, te asiguri de la inceput ca se va face bine si-l tai fasii.

Preincalziti cuptorul la 200 grade si preparati muschiul timp de 55 minute. Pentru doua portii.

Cu toate acestea, raman adeptul medium rare, grill, suculent.

 

Sa aveti pofta.